Besöket på förskolan

Jag stiger upp kl 8.00, gör mig iordning och packar skötväskan.
Wiggo vaknar, jag byter blöjja och ger han en flaska ersättning. Medans han äter (hade lagt täcket som stöd under flaskan) går jag in i Alex rum för att väcka honom, men han vaknar inte.
Jag går ut i köket för att göra en flaska välling till Alex då jag inser att vi inte kommer hinna äta frukost.
Alex vaknar och jag byter blöjja och klär på honom och borstar tänderna. Jag drar upp persiennerna och ser då att regner står som spön i backen. OJOJOJ jag har ju inget regnskydd till syskonvagnen.

Jaja bara att klä på oss ordentligt och ge sig iväg. Jag tar med barnen och beger mig iväg mot förskolan i hopp om att komma i tid. Tro det eller ej, men vi var 10min tidiga.

Besöket på förskolan idag gick bra. Vi steg innanför dörrarna kl 8.50 och blev trevligt bemötta.
Vi blev visade runt och Alex hade fullt upp med att undersöka alla nya saker. Inte det minsta blyg utan tog för sig mest hela tiden och förskolläraren frågade om Alex är van att bli bortlämnad. Eh ja ganska, inte många som vinkar Hejdå och åker närmre 30 mil med sin morfar och hans jobbarkompisar hem till Småland. Vilket Alex gjort många gånger sedan har var bebis.
Alex lekte med barnen, han satt i frökens knä och var även med på fruktstunden.

Alex älskar frukt och när han fick en så sa han - tack,tack!! och så bockar han med huvudet haha.
Sen satte han sig på rumpan som alla andra barn. När de sedan börja sjunga ville Alex gå och leka med sakerna då jag fick gå och sätta mig vid samlingen jag med som tidigare satt i en fåtölj med Wiggo i famnen.
Efter fruktstunden gick vi hem då barnen skulle gå ut på gården.

Besöket var trevligt tycker jag, Personalen verkar vara jättetrevliga och jag tror inte det kommer vara några problem att skola in Alex. Det jag tyckte var mindre bra var att han kommer gå 3timmar 5dar/vecka mellan 8.30-11.30.
Jag hade ju trott det var tre dagar i veckan som gällde, det känns inte lönt riktigt att lämna honom 3timmar varje dag. Känns som om det är dags att hämta han lika snabbt jag kommit hem. Så jag får se hur detta fortsätter, jag har en del i tankarna just nu och ska lösa detta på bästa sätt. Vissa vet jag menar, men inget jag går ut med just nu dock.

Alex kommer nu börja sin inskolning på måndag nästa vecka och hade jag nu vetat detta så hade jag ju kunnat vara kvar i SMåland hos min älskade familj änu en vecka.Kommentarer
Postat av: systeryster

VA? Inte förrän nästa vecka??? Grrrrrrrr....

Då hade ni ju kunnat stanna lite till. :(

Kram på er!!

2010-08-09 @ 22:04:17
Postat av: Mari

hmmm konstigt man ska ju få välja nu mera om man vill ha 3*5 eller 5*3, gäller i alla fall här.... Visst kan föskolan rekommendera en tid men det är ju föräldren som skall besluta det i slutet... konstigt..

KRAM

Mari

2010-08-09 @ 22:17:50
Postat av: Filippa - mamma till Liam (ny bloggadress!)

Får man inte välja?

2010-08-09 @ 22:29:20
URL: http://liamochvi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0